RECEPT: Zapečené těstoviny s kešu krémem

9. 4. 2019

V italské kuchyni se fantazii meze nekladou. Ochutnejte lahodné, krémové těstoviny v odlehčené verzi. Bez masa a sýru, zato s porcí bylinek a zbožňovanými kešu oříšky. Fantastická kombinace, co říkáte?

Bezlepkové těstoviny zapečené s krémem z kešu

Ingredience:

  • 4 hrsti bezlepkových těstovin
  • 1 hrnek kešu ořechů + 1 hrnek vody
  • Šťáva z ½ citrónu
  • 2 ½ lžíce lahůdkového droždí bez sladu
  • 400 g rajčat
  • 4 lžíce 100% rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Špetka pepře

[the_ad_placement id=“umisteni-recepty“]

Postup:

  1. Aktivujte ořechy ve vodě alespoň po dobu 7 hodin.
  2. Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.
  3. Těstoviny uvařte dle návodu.
  4. V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.
  5. Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.
  6. Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 7 hodin, 35 minut (7 hodin trvá aktivace ořechů)

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Milujete voňavá jídla z trouby? Zkuste ještě francouzské brambory s tofu nebo zapečené jáhly s brokolicí.

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Další články