Lednový jídelníček na hubnutí II.

18. 1. 2019

Vaše předsevzetí zhubnout překonalo další týden? Bravo! Řadíte se mezi necelou polovinu úspěšných. Teď už to půjde skoro samo. Odměňte se dalším jídelníčkem na hubnutí.

4 tipy, jak udržet motivaci zhubnout podle Health.com

  1. Nezakazujte si čokoládu, hranolky ani sladké latté. Občasné zhřešení (1× za týden) je menší zlo, než se na všechno vykašlat po prvním selhání.
  2. Neberte hubnutí jako trest, ale šanci k novým začátkům a zdravému životu. Radujte se z každého pokroku.
  3. Stanovte si konkrétní, měřitelný cíl. K němu rovnou i plán, jak ho dosáhnete. Mohou to být zatím jen dílčí kroky – třeba 3 procházky týdně a porce zeleniny/ovoce ke každému jídlu.
  4. Najděte si parťáka. Nebudete se zodpovídat jen sami sobě a výmluvy nepůjdou tak snadno.

[the_ad_placement id=“umisteni-jidelnicky“]

Pondělí

Snídaně: Pohankové vločky s kokosem, sušenými brusinkami a bílým jogurtem

Svačina: Kaki

Oběd: Kuřecí prso s žampionovou omáčkou a pečenými brambory na tymiánu

Svačina: Jablko se lžičkou mandlového másla

Večeře: Pikantní těstovinový salát se zeleninou

pikantní těstovinový salát se zeleninou

Úterý

Snídaně: Ovesná kaše s kakaem, hruškou a lískovými oříšky

Svačina: Jablečno-mrkvový salátek s rozinkami

Oběd: Špenátové lasagne

Svačina: Sýr typu žervé se syrovou mrkví

Večeře: Dušený květák na kurkumě s tofu a indiánskou rýží

špenátové lasagne

Středa

Snídaně: Kukuřičné lupínky s mandlovým mlékem a kouskem ovoce

Svačina: Kiwi

Oběd: Bulgur s krůtím masem, hráškem a fenyklem

Svačina: Ananasová šťáva

Večeře: Salát z červené řepy s ořechovým tofu

[the_ad_placement id=“umisteni-sluzby-hubnuti-obecne“]

Čtvrtek

Snídaně: Jáhlová kaše s perníkovým kořením, strouhaným jablkem a kokosem

Svačina: Hrst oříšků

Oběd: Dušená vepřová kýta s mrkví a bramborem

Svačina: Bílý jogurt

Večeře: Grilovaný tempeh s pečenou cizrnou

dušená vepřová kýta s mrkví a bramborem

Pátek

Snídaně: Mrkvový koláč se skořicí

Svačina: Pomelo

Oběd: Hlívový guláš

Svačina: Banán, hrst kešu oříšků

Večeře: Čočková polévka na egyptský způsob

mrkvový koláč se skořicí

Sobota

Snídaně: Banánové palačinky s kokosovým mlékem

Svačina: Pomerančová šťáva

Oběd: Celozrnné těstoviny s hovězími nudličkami, pórkem, kari kořením a rostlinnou smetanou

Svačina: Kostička hořké čokolády

Večeře: Placičky z brambor a cukety s dipem z bílého jogurtu, česneku a bylinek

pomerančová šťáva

Neděle

Snídaně: Oříšková granola s rýžovým mlékem

Svačina: Kefír

Oběd: Pečená štika s batátovo-mrkvovým pyré a zelenými fazolkami

Svačina: Hruška

Večeře: Míchaná vajíčka s celozrnnou houskou a cherry rajčátky

míchaná vajíčka s celozrnnou houskou a cherry rajčátky

Přejeme dobrou chuť a radost z nového, šťastnějšího a zdravějšího života.

[irp posts=“32475″ name=“Hubnoucí jídelníček na 21 dní pro každého s 53 chutnými recepty od Lucie Grusové“]

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.